Upplev Roslagen

  Cykelsemester i Roslagen

  Oändliga slingrande grusvägar med röd-vita stugor och grönskande landskap, alltid med närhet till vatten och skimrande havsvikar – det är cykelsemester i Roslagen!

  Cykelsemester i Roslagen

  Med cykel kommer du nära naturen och i Roslagen är avstånden lagom och det är aldrig långt mellan spontana bad, caféer eller nattens boende på B&B, vandrarhem eller slott och herrgårdar, allt efter tycke och smak.

  Väljer du lite större vägar är Kustlinjen en skyltad led men det finns även cykelkartor för dig som söker mindre och lugnare vägar.

  Kustleden sträcker sig från Öregrund i norr till Västervik i söder. Det finns också flera sträckor som går ut mot Östersjön.

  Kustlinjen omfattar Roslagens-, Stockholms-, Sörmlandskustens, Arkösunds-, S:t Annas-, Gryts och Tjusts skärgårdar. Leden håller mycket hög standard med mängder av möjliga start- och målpunkter. Det finns också fina möjligheter att kombinera med cykel- och båtresa.

  Huvudsträckning: Ca 560 km (Öregrund – Stockholm – Västervik)
  Alternativ: Ca 460 km (kompletterande sträckor ut i skärgården och på öarna)

  I norra Roslagen tipsar vi om Grisslehamn, Fogdö och Singö. Njut av utsikten över Ålands hav. Se Svartklubbens fyr, sjöbodarna i Backbyn och Singö vackra träkyrka från 1753. Grisslehamns är en charmig fiskehamn med båtliv och fiskartraditioner. Här finns ett gott utbud av caféer, restauranger och försäljning av färsk och rökt fisk.

  Hos ResGlad kan du beställa din cykelkarta! God Tur!