Upplev Roslagen

  Nord-sydlinjen genom Skärgården

  Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

  Följ med på en 70 sjömil lång båttur genom hela vår vackra ytterskärgård. Från Arholma Nord/Simpnäs i norr till Nynäshamn i söder.

  Med start måndag 20 juni och hela sommaren fram till söndag den 21 augusti stannar Waxholmsbolagets skärgårdsbåtar vid ett 30-tal av ytterskärgårdens finaste utflyktsmål. Här kan du hoppa av  om du vill. Eller byta till en annan linje.

  Tillsammans med de övriga båtlinjerna i skärgården ger Nord/Sydlinjen dig fantastiska möjligheter att upptäcka alla delar av Stockholms skärgård.

  Waxholmsbolagets trafik är en del av Stockholms läns kollektivtrafiknät

  Biljett

  Köp biljett ombord och betala med Visa/MasterCard, kontant eller med reskassan på Access-kortet. Viktigt att spara biljetten, för den måste du lämna till personalen när du kliver av båten!

  Precis som i övriga kollektivtrafiken kan du inte boka plats. Men är ni en grupp på fler än 10 personer är det bra om ni föranmäler er resa hos kundtjänst på 08-600 10 00 så ni kan vara säkra på att alla får plats.

  Tidtabeller som gäller är:

  Tidtabell 40A – från Arholma Nord till Nynäshamn
  Tidtabell 40B – från Nynäshamn till Arholma Nord

  Kom i håg att fälla upp semaforen om du vill med båten!

  Precis som med bussen åker båten förbi om det inte står någon vid hållplatsen på bryggan. För att kaptenen ska kunna se att du står på bryggan, måste du alltid fälla upp semaforen och vända den mot det håll båten kommer ifrån. Komplettera gärna med ficklampa och/eller den digitala semaforen som finns i vår app när det börjar bli mörkt.

  Nord-Sydlinjen