Upplev Roslagen

  Henrik Schyffert till mångkulturellt nationaldagsfirande i Roslagen

  Folkfesten Kulturmötet i Roslagen, som arrangerar ett mångkulturellt Nationaldagsfirande, blev en succé förra året. I år satsar arrangören Vikingabyn Storholmen stort och välkomnar Henrik Schyffert som talare.

  Det är med stolthet Folkfesten Kulturmötet i år kan presentera Henrik Schyffert som nationaldagstalare på stora scenen utomhus. Dessutom med material som är specialskrivet just för Kulturmötet.

  –  Det känns oerhört roligt att vi lyckats få Henrik Schyffert att ställa upp som talare och vi förbereder oss för att ta emot närmare 1 500 besökare berättar Britta Geschwind.

  Henrik Schyffert Vikingabyn

  Vikingabyn en naturlig mötesplats över gränserna och syftet med Folkfesten Kulturmötet är att erbjuda en myllrande mötesplats för alla. Vikingabyn Storholmen är arrangör tillsammans med lokala aktörer och i år hålls Kulturmötet på nationaldagen, vilket föll sig ganska självklart.

  – Historien brukas alltmer aggressivt i främlingsfientliga syften, Sveriges demokratiska och jämlika värderingar och principer är viktiga att hylla och fira på nationaldagen. Vikingabyn Storholmen är en neutral mötesplats och hit är alla välkomna oavsett etnicitet, sexuell läggning, bakgrund, ålder, och kön säger Britta Geschwind.

  På stora scenen kommer förutom Henrik Schyffert även Uppsåt med Ellinor Videfors bjuda på traditionell och nyskapande folkmusik där improvisation, lyhördhet och spelglädje smälter samman.

  Lele Orchestra bjuder på intensiv och medryckande bulgarisk folkmusik med vindlande melodier, sentimentala sånger och halsbrytande rytmer i möte med hejdlös improvisation och lekfullt samspel med publiken.

  – Vi uppmanar till eget musicerande i form av buskspel, så ta med ett instrument, Uppsåt kommer även att hålla i Allspel från scenen berättar Britta Geschwind.

  Programmet är omfattande, flera lokala föreningar och organisationer kommer finnas på plats och det blir även många aktiviteter för stor som liten.

  – Hela dagen kommer barn och vuxna kunna prova på hantverk, lekar, dans och andra aktiviteter från olika tider och platser men även smide, ullhantverk, bakning, ansiktsmålning, historiska lekar, se på vikingabåtar, vara med i buskspel eller skapa själv avslutar Britta Geschwind.

  Kulturmötet är kostnadsfritt. Såväl café, mat, korvgrillning och glassförsäljare kommer finnas på området. Program finns på vår hemsida.

  Folkfesten Kulturmötet genomförs ideellt i samverkan med bland andra SFI – Svenska för inFolkfesten Kulturmötet hjärta för stora och småvandrare, föreningen En ljusare framtid och Flyktinghjälp Väddö.

  Mer information hittar du här http://www.upplevroslagen.se/organisator/vikingabyn/

  ________________

  För mer information kontakta:
  Vikingabyn Storholmen, Britta Geschwind , info@storholmen.org, 076-116 52 82 eller Jacob Christman 070-342 51 70