Upplev Roslagen

  Pressrum

  Pressmeddelanden från Upplev Roslagen

  Henrik Schyffert till mångkulturellt nationaldagsfirande

  Folkfesten Kulturmötet i Roslagen blev en stor succé förra året. I år satsar arrangören Vikingabyn Storholmen stort och välkomnar Henrik Schyffert som talare.

  Det är med stolthet Folkfesten Kulturmötet i år kan presentera Henrik Schyffert som nationaldagstalare på stora scenen utomhus. Dessutom med material som är specialskrivet just för Kulturmötet.

  –  Det känns oerhört roligt att vi lyckats få Henrik Schyffert att ställa upp som talare och vi förbereder oss för att ta emot närmare 1 500 besökare berättar Britta Geschwind.

  2016-04-26 Läs mer ->

  Doug Seegers inleder sin tredje Sverigeturné i Roslagen!

  Nu är det dags igen! För tredje gången kommer Doug Seegers till Sverige.

  Allt började i SVT´s Jills Veranda, och resten är historia. Sverigepremiären våren 2014 var på Skebopuben i Roslagen(!) och sedan följde en rad konserter och tv-framträdanden.

  Då var det var en rörd, och lätt nervös Doug Seegers som under tre kvällar gav en mycket personlig och fin spelning på Skebopuben till publikens jubel. Efteråt kunde vi möta en glad och lycklig Doug Seegers på gräsmattan utanför spelningen och tillfälle gavs för såväl autografer som foto.

  2016-04-09 Läs mer ->

  Travkusk – är det svårt?

  I Roslagen, alldeles utanför Norrtälje och en knapp timme från Stockholm kan Du bli travkusk för en dag och provköra travhästar du annars ser på TV.

  Travsporten engagerar och fascinerar, adrenalinet flödar oavsett om du sitter i sulkyn eller står på läktaren. Det är prispallen som hägrar och hundradelar avgör vem som får lagerkransen. En egen travhäst är få förunnat och för de flesta begränsas intresset till åskådarläktaren.

  2016-03-22 Läs mer ->

   

  Upplev Roslagen – 100 % lokalproducerad destinationssajt

  I dagarna har Upplev Roslagen släppt en ny version av destinationssajten www.upplevroslagen.se.  Det är med extra stolthet eftersom den är 100% lokalproducerad i Roslagen.

  Upplev Roslagens ideologi går ut på att främja besöksnäringen i Roslagen och dess företagare. Ambitionen att hitta en lokal webbyrå inför uppdraget att förnya sajten stod därför högt på önskelistan, utan att göra avkall på förväntat slutresultat. En destinationssajt av den här omfattningen är ett stort projekt som kräver kompetens.

  2016-02-04 Läs mer ->

  Prisbelönt belgiskt kulturarv i Roslagen!

  Idag tillkännagav Belgiens biträdande premiärminister och utrikesminister Didier Reynders de tre vinnarna för internationellt Belgiskt kulturarv varav en var Österbybruks Vallonbruk i Roslagen.

  Genom århundraden har belgare gjort avtryck runt om i världen och Vallonbruket Österbybruki Roslagen är ett av dessa. Priset, som är nyinstiftat, syftar till att uppmärksamma dessa avtryck runt om i världen.

  2016-02-25 Läs mer ->

  Unikt julbord i Stockholms Skärgård

  Söderarms fyr är fortfarande ett viktigt landmärke som sista, eller första, utpost till Ålands hav. Här är skärgården helt unik med karga klippor och många, många små öar. Havet ligger alldeles lugnt och stilla men kan snabbt förändras.

  I denna karga, otillgängliga och otroligt vackra miljö har Anngret Andersson drivit konferensverksamhet sedan 1999. Anläggningen är dessutom öppen året om! Nu förbereds årets julbord, en unik upplevelse för den som söker något alldeles extra.

  2015-10-14 Läs mer ->

  ____________________________________

  Doug Seegers från ”Jills Veranda” har Sverigepremiär i Roslagen!

  I sommar turnerar Doug Seegers och först ut är Skebopuben i Skebobruk.

  I början på juni kommer han till Sverige för sin första turné, någonsin. Många av oss såg honom spela på trottoaren i TV-programmet ”Jills Veranda”. Jill Johnson och hennes gäst Magnus Carlsson tar med sig den 62-årige countrymusikern till en studio och trion spelar tillsammans in ”Going down to the river”. Responsen blir omedelbar och klippet inte bara sprids i sociala medier utan placerar sig högt på topplistor.

  2014-03-27 Läs mer ->

  ____________________________________

  UpplevRoslagen.se speglar Sveriges besöksstatistik

  2011 blev ett rekordår för Sverige vad gäller utländsk turism. För åttonde året i rad kan hotell, stugbyar och campingar glädjas över besökare främst från Tyskland och Norge men även uppstickare som USA och Kina som är på stark fram marsch. UpplevRoslagen.se kan konstatera att statistiken speglar även Roslagen.

  Intresset för Roslagen är stort och UpplevRoslagen.se har haft framgång sedan lanseringen i maj 2011.

  2012-02-08 Läs mer ->

  ____________________________________

  Roslagen tillgängligt på flera språk med ny sajt: www.upplevroslagen.se

  En ny turistsajt har lanserats under våren, www.upplevroslagen.se. Turismen är en växande industri och grundaren Carina Gustavsson tror Roslagen har potential att attrahera fler besökare, särskilt internationellt. I dagsläget är UpplevRoslagen.se den enda turistsajten för Roslagen som är tillgänglig på flera språk.

  Planeringen inför semestern börjar oftast på internet vilket gör den ”virtuella destinationen” viktigt.

  – Roslagen har en fantastisk potential att bli en av våra större destinationer i Sverige. Den geografiska placeringen är optimal i Mälardalen nära Stockholm och Arlanda, enligt Carina Gustavsson, grundare av UpplevRoslagen.se.

  2011-06-15 Läs mer ->

  ____________________________________

  UpplevRoslagen.se fortsätter utveckla den ”virtuella destinationen”

  Destinationssajten www.upplevroslagen.se har redan påbörjat ett samarbete som bidrar till att modernisera Roslagens webbplatser. Nu fortsätter arbetet med att stärka den ”virtuella destinationen”. Den 19 april arrangeras en föreläsning om Sociala Medier och SEO.

  Sociala medier har vuxit och är här för att stanna. Även för företagare finns en stor affärsnytta. Föreläsningen syftar till att ge ökad förståelse för sociala medier och hur det enskilda företaget kan, och även bör, synas i sociala medier. Störst fokus kommer Facebook få.

  2011-04-11 Läs mer ->

  ____________________________________

  Samarbete stärker Roslagen

  Upplev Roslagen.se och webbyrån West Art Communications AB ingår samarbete. Syftet är att höja standarden på Roslagens webbplatser inom turistnäringen inför målet att öka andelen turister och etablera Roslagen som destination.

  Upplev Roslagen lanserar inom kort en ny affärsdriven turistsajt och mobil-app för Roslagen. Målsättningen är att utveckla och etablera Roslagen som destination.

  – En viktig del för att lyckas är att aktörernas egna webbplatser håller en god nivå, säger grundaren Carina Gustavsson.

  2011-03-23 Läs mer ->

  ____________________________________

  Upplev Roslagen – En ny affärsdriven destinationssajt!

  Snart lanseras Roslagens första affärsdrivna destinationssajt, www.upplevroslagen.se. Men Upplev Roslagen är mer än en sajt. Det är en mobil app, on-line bokning, annonser och affischer. Ett helhetskoncept för att marknadsföra Roslagen och allt som är värt att komma hit för.

  Ambitionen är att utveckla och etablera Roslagen som destination. Upplev Roslagen vill attrahera turister att besöka Roslagen. Nationellt och internationellt och därmed bidra till ökad handel och ökade intäkter till Roslagen.

  2011-03-18 Läs mer ->