Upplev Roslagen

  Travkusk – är det svårt?

  Travkusk för en dag nära Stockholm

  I Roslagen, alldeles utanför Norrtälje och en knapp timme från Stockholm kan DU bli travkusk för en dag och provköra travhästar du annars ser på TV.

  Travsporten engagerar och fascinerar, adrenalinet flödar oavsett om du sitter i sulkyn eller står på läktaren. Det är prispallen som hägrar och hundradelar avgör vem som får lagerkransen. En egen travhäst är få förunnat och för de flesta begränsas intresset till åskådarläktaren.

  Simlom utanför Norrtälje har haft travverksamhet sedan 60-talet. Här har flera storheter huserat så som Per Lennartsson, Hans Svensson och Lars Lindberg. Idag en modern gård som även bedriver  avelsverksamhet.

   

  Emma del Monte Lijon är andra generationen som för passionen för trav och hästar vidare inom familjen, och hon tillför ett nytt affärsområde: konferensaktiviteter.

  –  Även om vi främst är ett travstall med avel- och tävlingshästar finns representationslokaler och vi kan ge en professionell upplevelse för grupper eller företag  som vill prova travsport som konferensaktivitet säger Emma del Monte Lijon.

  Hon vet vad hon pratar om. Vid sidan om sina travhästar var hon tidigare restaurangchef och sommelier på just en konferensanläggning, prisbelönta Rånäs Slott.

  –  Helheten är så viktig och här finns förutsättningarna för en heldag med gemenskap kring fika, lunch och middag fortsätter Emma.

  Travbanan på Simlom är en miniatyr av Solvalla med doserad rundbana (1000 m) för riktigt höga farter. Här finns även en odoserad sandbana (800 m), skogsbana (2,5 km) och rakbana alldeles intill sjön Lommaren.

  Under våren 2016 kommer Simlom Stuteri ta emot sina första gäster.

  För mer information, kontakta Simloms Stuteri!